2009.02.20. 19:07 benkozoli

Kinek sikerül az Oscar?

Izgalmas játékot játszanak a bloggerek ilyenkor február vége felé, de a barátaim, és a család körében is népszerű, hogy megpróbáljuk kitalálni, kik kapják az Oscart. Engem is érdekel, már csak a népszerűsége miatt is. Már most mindenkitől elnézést, aki leszólna, hogy miért nem a magyar filmesekkel foglalkozom, de ennek egyszerű a magyarázata: sokkal könnyebb az Oscar-díj esélyeseiről gondolkodni, hiszen a legtöbb filmsztárt ismerjük, sajnos jobban, mint a hazaiakat, de ígérem, róluk is fogok még írni, ha látom azokat a filmeket, amiket idén díjaztak.

Alul látható a lista a jelöltekkel, a díjátadó vasárnap éjjel lesz, magyar idő szerint 2 órakor, addig bátran találgathattok ti is. Innen sem ismerek mindent, de a Gettómilliomos c. filmről hallottam a legtöbbet, állítólag idén ez a film söpri be a legtöbb díjat, és a témája is hálás, mert egy korombéli srácról szól, aki egyszer csak megnyeri az indiai „Legyen Ön is Milliomos!”-t. Persze a problémák még csak ekkor kezdődnek. Nekem az tetszik ebben a filmben, hogy pont nem a pénzről szól.

A legjobb férfi főszerep talán az a kategória, ahol minden évben, így idén is, elég nehéz megjósolni a végeredményt, elvégre nagyágyúk küzdenek egymással. Amennyit én ismerek az idei felhozatalból (film/színész), Mickey Rourke-nak adnám a pankrációs filmért, az nagyon állat alakítás, szerintem.

Nagy érdekesség, és kíváncsi vagyok, hogy Heath Ledgert a Batman filmért megjutalmazzák-e az álomdíjjal, én úgy tudom, hogy ez lenne az első alkalom, hogy egy időközben elhunyt színészt ismernek el. Láttam a filmet, engem lenyűgözött! Benivel nagyon szeretjük a képregény változatát is, és általában a képregényekből készült mozikat (Pókember, X-Men, Transformers, 300, stb.) is bírjuk.

Anyát a legjobb női szerepek érdeklik, ő Kate Winsletnek szorít, azon mondjuk én is csodálkoznék, ha Angelina Jolie nyerne ebben a kategóriában, bár őszintén szólva nem láttam a filmet, amiért a jelölést kapta…

A rajzfilmeket muszáj megemlítenem, különben Sára nyakon ver. Szerinte a Wall-E fogja nyerni a díjat, szerintünk Benivel a Kung-fu Panda is esélyes rá. Azt még hozzátenném, hogy családi szinten a Hihetetlen Család a favorit, szerintem, ha idén versenyezne, elvinné a jelöltek elől a díjat.

De ebben épp ez az izgalmas, hogy már csak meg kell várni a díjátadót, és kiderül, ki tippelt helyesen. Jó szórakozást az esélylatolgatáshoz! :)


Legjobb film
The Curious Case Of Benjamin Button
Frost/Nixon
Milk
The Reader
Slumdog Millionaire

Legjobb rendezés
Gus Van Sant – Milk
Danny Boyle - Slumdog Millionaire
Stephen Daldry - The Reader
David Fincher - The Curious Case Of Benjamin Button
Ron Howard - Frost/Nixon

Legjobb férfi főszereplő
Richard Jenkins – The Visitor
Frank Langella - Frost/Nixon
Sean Penn – Milk
Brad Pitt - The Curious Case Of Benjamin Button
Mickey Rourke - The Wrestler

Legjobb férfi mellékszereplő
Josh Brolin – Milk
Robert Downey Jr – Tropic Thunder
Phillip Seymour Hoffman – Doubt
Heath Ledger – The Dark Knight
Michael Shannon – Revolutionary Road

Legjobb női főszereplő
Anne Hathaway – Rachel Getting Married
Angelina Jolie – Changeling
Melissa Leo – Frozen River
Meryl Streep – Doubt
Kate Winslet - The Reader

Legjobb női mellékszereplő
Amy Adams – Doubt
Penelope Cruz - Vicky Cristina Barcelona
Viola Davis – Doubt
Marisa Tomei - The Wrestler
Taraji P. Henson – The Curious Case Of Benjamin Button

Legjobb eredeti forgatókönyv
Frozen River
Happy-Go-Lucky
In Bruges
Milk
Wall - E

Legjobb adaptált forgatóköny
The Curious Case Of Benjamin Button
Doubt
Frost/Nixon
The Reader
Slumdog Millionaire

Legjobb idegennyelvű film
The Baader Meinhof Complex
The Class
Departures
Revanche
Waltz With Bashir

Legjobb animációs film
Bolt
Kung Fu Panda
WALL - E

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://azencsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr53955373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása