2009.04.17. 21:08 benkozoli

A hétvége a kerékpárosoké!

Régi szenvedélyünk Benivel a bringázás, persze mi legtöbbször terepen szeretnünk tekerni, a gépeink is DH-zásra (downhill) valók, és legtöbbször hétvégenként használjuk, amíg Győrben tanulunk, de nyáron már rendszeresen azzal közlekedünk, hiszen Keszthelyen bőven megfelel. 

Pár éve még kissé irigykedve figyeltük a Híradókból, hogy Budapesten hány ezren pattannak évente kétszer a nyeregbe, a Föld Napján, és az Autómentes Napon, tavasszal, és ősszel. Tavalyelőtt világrekordot értünk el (mi, magyrok), egyszerre legalább 50, de egyes becslések szerint akár 80 ezer kerekes is lehetett az akkori felvonuláson. Már akkor azon gondolkodtam, hogy ezt hogyan fogják tudni túlszárnyalni, de a szervezők teljesen új irányt vettek, ekkor jelent meg a „Bringázz minden hétköznap!” szlogen, legutóbb pedig, amikor a koleszban a neten hallgattuk az egyik fővárosi rádiót, az esti jazzműsorban mondta a kerékpáros szakszervezet vezetője, hogy Budapest lett a pozitív példa, hiszen évente megduplázódik a kerékpárral járók száma.

 

Ezen egy kicsit bosszankodtam is, ugyanis pont hogy két-három éve a nagyobb vidéki városok is megrendezik a maguk felvonulását, Győrben is lesz Critical Mass, itt főként a lakótelepieket (pl. a József Attila) csábítják pedálozásra. Megjegyzem, mióta megdrágultak a bérletek, itt is egyre többen tekernek inkább, ráadásul a buszra se kell várni, szóval tök hatékony módszer, a felvonulás pedig itt is jó buli szokott lenni, gondoljunk csak arra a sok helyes bringára… :))

Idén pedig minden eddiginél több program várja a fővárosiakat, és vidékieket egyaránt, és egyre több városban. Használjuk ki a lehetőséget! Ha minden igaz, szép idő lesz, tehát eleve megéri kint lenni a szabadban és piknikezni, tekerni, majd a kellő időben (biztos mindenki ismeri már) jöhet a boldog bringaemelés!

Ezúttal én is arra bíztatok mindenkit, aki még nem gondolt bele, vagy nem élt a lehetőséggel, hogy menjen el egy Critical Massra, érezze át azt a hangulatot, aztán ne felejtse el, ha hétfőn munkába, vagy tanulni indul, hogy muszáj-e kocsival/busszal menni, vagy jó lesz rá az a két kerék is…

Jó tekerést mindenkinek!

Mindenféle információ: criticalmass.hu 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://azencsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr661071648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása