2009.03.17. 18:48 benkozoli

Elképesztő siker a Centrál Színházban!

 VIGYÁZAT, SZÓKIMONDÓ SZAVAK!

Igazi sikertörténetet szeretnék mesélni, és nyugodt szívvel ajánlani mindenkinek!

Rögtön azzal kezdem, hogy a drágalátos szüleink sokkal jobb fejek annál is, mint idáig gondoltuk. A múlt hétvégén még morogtunk keveset, amiért szinte az összes házi teendőt Benire, Sárára, meg rám bízták, míg ügyeiket intézték, de akkor még nem tudtuk - bár sejthettük volna -, hogy Apáék nem hagyják viszonzás nélkül fáradozásainkat. Ezúttal Budapestre vittek minket, színházba.

A színészek nem voltak ismeretlenek, hiszen nyaranta Keszthelyen játszik a fél Centrál Színház – s bár nekem ugyan nem sikerült, Apáék viszont tavaly látták A velencei kalmárt, így ismerik a társulat munkáit, ők azt mondják, biztosra mentek. Az „AVENUE Q” című darabra vittek el minket, ami több szempontból is elképesztő jófejség volt tőlük!

 

Először is: a szüleink nagy kedvence volt, így mi is láttuk a Muppet Show-t, ami szerintünk is nagyon állat. Most láthattunk egy musicalt, amiben ilyesmi bábukkal játszanak/énekelnek/táncolnak a színészek, valami egészen zseniális módon! :) Itt lent láthatjátok az amerikai előadás bemutatóját, nyelvgyakorolásra sem utolsó, de fel kell hívnom a figyelmet a szókimondó szövegekre!

Ez egyébként a másik nagy dolog, legalábbis nekem, hogy olyan témákról szól a darab, ami tök aktuális, és bevallom, sokszor elpirultam, ezúttal ugyanis vaskosan megkaptunk mindent, például a szexről, és azon a nyelven, amit kifejezetten nem használunk otthon. Nem tudom, mennyire derült ez ki, de a mi családunkban nem ismeretlen fogalom a szigor, és a nevelés, Apa pedig azt mondta, hogy pont azért láthatjuk a darabot, mert már elég felnőttek vagyunk hozzá. MÁJ! Ilyenkor mindig hízik a májam. De most értékeltem a szándékot is!

 

Végezetül pedig az előadásról is illene valamit írnom, de bevallom férfiasan, kritikát azért még nem mernék megfogalmazni. Annyi viszont talán az eddigiekből is kiderült, hogy zseniális produkciót láthattunk, ami alaposan megdolgoztathatta a színészeket is. Kicsit olyan mint a parkour, egyszerűnek látszik, de valójában nagyon nehéz ilyen könnyedén megcsinálni. Szerintem csodálatos volt, és még el is gondolkodtatott. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ki szeretne kapcsolódni, de közben a fontos dolgokkal is foglalkozna, miközben percenként nyerít a poénokon. Ezt szinte garantálhatom. :)

Forrás: Centrál Színház

http://centralszinhaz.hu/d0avenueq.htm

http://www.avenueq.hu/

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://azencsaladom.blog.hu/api/trackback/id/tr891008166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása